Briose vanilate

de danamatei in Prajituri, 24 Iun 2012 | 6648 vizualizari

 

Trebuia sa fac ceva dulce pentru serbarea de sfarsit de an la gradi si tot cautand am dat peste aceste briose pufoase pe blogul lui Miha. Haideti sa vedeti ce a iesit ... :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 gr lapte praf
  • 350 gr faina
  • 2 pliculete praf copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 gr ciocolata alba
  • 5 linguri lapte
  • ornamente colorate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vanilate:

Se mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare (eu am mai scapat si cate 2-3).

Separat amestecam faina cu laptele praf, un praf de sare, zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga peste amestecul de unt si se amesteca bine. Se tapeteaza formele de briose cu hartiute. Punem copozitia cu lingura, umpland 3/4 din inaltimea hartiutei (cosuletul de hartie pt briose). Se coc la foc mediu cca 25-30 min.

Cat se racesc punem ciocolata impreuna cu laptele la topit la bain-marie. Se ia briosa rece si se scufunda cu partea de sus in ciocolata topita, se scurge bine, apoi se presara ornamentele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vanilate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu apa minerala si sirop de capsuni